Zielony groszek oprószony

poniedziałek Wrz 17, 2012

cztery0 dag zielonego groszku, sól, cukier, 2 łyżki mąki, 2 łyżki masła roślinnego (margaryny). Groszek opłukać, zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać sól, cukier, połowę masła i ugotować do miękkości. Oprószyć mąką, zagotować, wymieszać z resztą masła.

Zielony groszek po włosku, cztery0 dag zielonego groszku, sól, cukier, pieprz, mielona papryka, 2 łyżki masła (margaryny), 2 żółtka, 2 łyżki tartego żółtego sera, 1 pęczek koperku

Groszek opłukać, zalać małą ilością wrzącej wody, dodać sól, cukier i masło, ugotować do miękkości, odparować. Żółtka wymieszać z tartym serem, siekanym koperkiem, pieprzem i papryką, połączyć z groszkiem. Chwilę poddusić.

Leave a Reply

Comment