Surówka pomidorowa

niedziela Maj 20, 2012

cztery twarde pomidory, 1 jajko, 1/3 szkl. śmietany, sól, pieprz, 1/2 pęczka szczypiorku. Pomidory opłukać, osączyć, pokroić w plasterki. Jajko ugotować na twardo, ostudzić, posiekać. Szczypiorek opłukać, osączyć, posiekać. Jajka i szczypiorek dodać do śmietany, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, zalać pomidory.

Surówka z pomidorów i ogórków, 2 twarde pomidory, 2 matosolne ogórki, 1 mala cebulka, sól, pieprz, sok z cytryny, 3-cztery łyżki oleju lub majonezu

Pomidory opłukać, osączyć, pokroić w plasterki. Ogórki i cebulę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Na półmisku ułożyć na przemian pomidory, ogórki i cebulę, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem cytrynowym, polać olejem lub majonezem.

Leave a Reply

Comment