Sałatka z białej kapusty ze śmietaną

piątek Wrz 7, 2012

-1/2 główki kapusty, 1 cebula, sól, cukier, sok cytrynowy, 1 łyżeczka musztardy, cztery łyżki śmietany. Kapustę oczyścić, poszatkować, ugotować w osolonej wodzie, odce- dzić, dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą, cukrem, sokiem cytrynowym i wymieszać ze śmietaną roztartą z musztardą.

Ogórek faszerowany sałatką jarzynową, 1 duży ogórek, 25 dag sałatki jarzynowej z majonezem, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka siekanej natki pietruszki

Ogórek dokładnie umyć i pokroić na 5 cm kawałki. Ostrym nożykiem wydrążyć z każdego kawałka część miąższu, zostawiając taką warstwę, aby kawałek mógł stać pionowo. Utworzone w ten sposób miseczki wypełnić sałatką, udekorować majonezem i oprószyć siekaną natką.

Leave a Reply

Comment