PoSewa serowa (z sera żółtego)

czwartek Lut 13, 2014

I sposób – 10 dag żółtego sera (lub serka topionego), 1 szklanka wody (lub mleka), pieprz, starta gałka muszkatołowa (niekoniecznie), sól

Ser rozdrobnić. Zagotować wodę, włożyć rozdrobniony ser, podgrzewać na małym ogniu stale mieszając, aż ser się rozpuści i pow- stanie dość gęsta masa. Dodać szczyptę pieprzu i gałki muszkatołowej, rozmieszać. Jeśli jest mało słone, osolić.

Jajo rozetrzeć

Uwaga. Do wody można dodać 10 kropel płynnej przyprawy do zup (maggi), a także 2 łyżeczki ketchupu. II sposób – 1 jajo, 1 szklanka mleka, 6 łyżek tartego żółtego sera, pieprz, sól

Jajo rozetrzeć z kilkoma łyżkami mleka, roztrzepać z pozostałym mlekiem, serem, szczyptą pieprzu, osolić jeśli trzeba (nie gotować!).

Leave a Reply

Comment