Pory z wody z masłem

piątek Mar 9, 2012

osiem0 dag porów (sześć-osiem sztuk), sól, cukier, 2 łyżki tartej bułki, 2 łyżki masła (margaryny). Pory oczyścić, obciąć korzonki, liście przyciąć, dokładnie opłukać. Włożyć do wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody, ugotować. Miękkie pory odcedzić, osączyć, posypać zrumienioną tartą bułką i polać stopionym masłem.

Pory ze śmietaną, osiem0 dag porów (sześć-osiem sztuk), sól, cukier, 2 łyżki masła (margaryny), 1 łyżka mąki, 1/2 szkl. śmietany

Pory oczyścić, obciąć korzonki, liście przyciąć, dokładnie opłukać, pokroić w kawałki (ok. 3 cm) i ugotować w małej ilości wody z solą, cukrem i tłuszczem. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do porów, zagotować i chwilę poddusić.

Leave a Reply

Comment