Pomidory faszerowane sałatką jarzynową

czwartek Gru 13, 2012

cztery duże pomidory, 25 dag sałatki jarzynowej, cztery łyżki majonezu. Pomidory opłukać, przekroić w poprzek na 1 /3 wysokości. Część dolną wydrążyć, napełnić sałatką jarzynową wymieszaną z częścią majonezu. Wierzch przybrać pozostałym majonezem.

Pomidory faszerowane zielonym groszkiem, cztery duże pomidory, 1/2 puszki zielonego groszku, cztery łyżki majonezu, Pomidory dobrane wielkością opłukać, przekroić w poprzek na 1/3 wysokości. Część dolną wydrążyć, napełnić groszkiem osączonym z zalewy i wymieszanym z częścią majonezu. Wierzch przybrać pozostałym majonezem.

Pomidory po wiedeńsko, cztery pomidory, 2-3 ziemniaki, 1-2 strąki słodkiej papryki konserwowej, kilka łyżek majonezu, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki tartego chrzanu, sól, pieprz, natka pietruszki

Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ziemniaki wyszorować, opłukać, ugotować, odcedzić i ostudzić. Obrane ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę. Majonez wymieszać ze śmietaną, chrzanem, doprawić do smaku, lekko wymieszać ze składnikami sałatki, posypać siekaną natką.

-2 selery (ok. cztery0 dag), 1 duże jabtko, sól, cukier, sok cytrynowy, 3-cztery łyżki majonezu, 1/2 pęczka koperku. Selery wyszorować, odciąć korzonki, ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone selery obrać, pokroić w kostkę. Jabtko umyć, obrać, pokroić w kostkę, dodać do selerów. Przyprawić solą, cukrem, sokiem cytrynowym i wymieszać z majonezem. Posypać umytym, osączonym i drobno posiekanym koperkiem.

1 Comment »

Limak:

Hmmm wyglada przecudnie, biore sie za robienie dla mojej zonki 🙂

Grudzień 3rd, 2013 | 16:48
Leave a Reply

Comment