Papryka obsmażana w cieście

czwartek Wrz 13, 2012

-osiem strąków słodkiej papryki ciasto: 2-3 jajka, 1-2 łyżki mąki, sól olej. Upieczoną paprykę (przepis „Papryka pieczona” s. 199) obciągnąć ze skórki, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, opłukać, osączyć. Każdy kawałek maczać w cieście i smażyć na oleju rumieniąc z obu stron. Podawać z pieczywem i sałatką z pomidorów.

Papryka z bryndzą w cieście, osiem strąków słodkiej papryki, 25 dag bryndzy, cztery jajka, 2-3 łyżki mąki, olej, 1 /2 pęczka natki pietruszki

Upieczoną paprykę (przepis „Papryka pieczona” s. 199) obciągnąć ze skórki, ściąć górną powierzchnię, usunąć gniazda nasienne, opłukać, osączyć. Bryndzę wymieszać z 3 jajkami (nie solić) i napełnić strąki. Z jajka i mąki zrobić ciasto jak na lane kluski, maczać faszerowane strąki w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Wybierać łyżką cedzakową. Przybrać gałązkami natki. Podawać z pieczywem.

Leave a Reply

Comment