Młoda marchewka z wody z masłem

wtorek Kwi 24, 2012

-osiem0 dag marchewki (karotki), sól, cukier, 2 łyżki masła (margaryny), 1 pęczek koperku. Marchewkę wyszorować szczoteczką, opłukać, włożyć do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem cukru, ugotować. Miękką marchewkę odcedzić, polać stopionym masłem, oprószyć obficie siekanym koperkiem i natychmiast podawać.

Marchewka oprószana, osiem0 dag marchewki, sól, cukier, 1 łyżka mąki, 2 łyżki masła (margaryny). Marchewkę wyszorować, oskrobać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, dodać 1 łyżkę masła i ugotować. Oprószyć mąką, zagotować, wymieszać z surowym masłem i podawać.

Marchewka zasmażana, osiem0 dag marchewki, sól, cukier, 1 łyżka mąki, 2 łyżki masła (margaryny). Marchewkę wyszorować, oskrobać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, dodać 1 łyżkę masła i

-ugotować. Z reszty masła i mąki sporządzić zasmażkę, rozprowadzić zimnym wywarem, dodać do marchewki, zagotować.

Leave a Reply

Comment