Łazanki z twarogiem

sobota Lut 22, 2014

Ciasto: 50 dag mąki, 3 jaja, sól, 1 łyżka oleju, 3-4 łyżki wody. Masa: 25 dag twarogu, – 2 jaja, 1/2 łyżeczki sproszkowanego kminku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, – 1 łyżka tłuszczu do wysmarowania naczynia, 2 łyżki tartego żółtego sera, 1 łyżka oleju

Zrobić łazanki według przepisu „Łazanki z kapustą”. Twaróg wymieszać z jajami, dodać kminek, połowę natki, osolić, wymieszać z łazankami. Głębokie naczynie wysmarować tłuszczem, włożyć łazanki z twarogiem, posypać serem, skropić olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec bez przykrycia ok. 20 min. Po wyjęciu posypać pozostałą natką.

Leave a Reply

Comment