Bób z wody

niedziela Sie 12, 2012

-osiem0 dag młodego bobu, sól, 3 łyżki masła (margaryny). Bób przebrać, opłukać, zalać małą ilością wrzącej wody i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić, osączyć, obrać ze skórki, dodać surowe masło, wymieszać i podawać.

Bób z koncentratem pomidorowym, osiem0 dag młodego bobu, 2 cebule, 2-3 łyżki margaryny, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, cukier, natka pietruszki

Bób opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować. Pod koniec gotowania osolić, odcedzić, obrać ze skórki. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu, wrzucić do bobu, dodać koncentrat pomidorowy, siekaną natkę, chwilę poddusić doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, wymieszać i podawać.

Leave a Reply

Comment